Bedrijfsprofiel

Over Vitomega

Vitomega is in Nederland de grootste speler in de markt van overtollige biest. We kopen door heel Nederland overtollige biest in en drogen het tot colostrumpoeder. Daarmee willen we verspilling voorkomen en zorgen dat waardevolle natuurlijke ingrediënten beschikbaar blijven voor de gezondheid en vitaliteit van mensen en dieren.

Neem contact op

Ruim 800 melkveehouders werken al samen met Vitomega

Ruim 800 melkveehouders zien meerwaarde in het leveren van overtollige biest. Naast een leuke extra vergoeding geeft het ook inzicht in het biestmanagement op het bedrijf.

Doe mee
"Overtollige biest niet meer gebruiken zou zonde zijn."

Het kalf eerst

Biest omvat immunoglubines die alle zoogdieren nodig hebben om zich te beschermen tegen ziekteverwekkers. De eerste melkgift van de afgekalfde koe is dan ook belangrijk voor het pasgeboren kalf; zo kan het een goede en gezonde start maken. De meeste koeien produceren na het afkalven echter veel meer, kwalitatief hoogwaardige biest, dan het kalf kan opdrinken. Deze overtollige biest niet meer gebruiken zou zonde zijn.

Afspraak is afspraak

"De gedachte dat we overtollige biest kunnen up-cyclen naar een waardevol ingrediënt, is heel inspirerend."

Up-cyclen naar colostrumpoeder

Overtollige biest up-cyclen we naar verschillende toepassingen van colostrumpoeder. Dat is een bijzonder duurzaam product. Na een zorgvuldig ontwikkeld kwaliteitsproces verwerken we het tot ingrediënten voor jongdiervoeding of voedingssupplementen voor (spier)herstel van het menselijk lichaam.

Behoud van kwaliteit staat bij ons op één

Wat wij beloven

Onze kernwaarden

Vitomega is uw partner als u belang hecht aan: Kwaliteit en hygiëne, Transparantie en Persoonlijk contact!

We bouwen aan persoonlijke en langdurige relaties

Samenwerking
Ruim 800 melkveehouders werken al samen met Vitomega
Lees meer
Biest
In welke producten wordt de biest verwerkt?
Lees meer