Melkveehouders

Jij en Vitomega

Natuurlijk komt het kalf eerst, maar in de regel blijft er biest over. Deze overtollige biest nemen wij graag van u over om te drogen tot colostrumpoeder. Daarmee zorgen we er samen voor dat dit waardevolle ingrediënt beschikbaar blijft voor de gezondheid en vitaliteit van mensen en dieren. Bijkomend voordeel is dat u door de kwaliteitscontroles van Vitomega nog beter zicht krijgt op het biestmanagement van uw bedrijf. En.. niet onbelangrijk, u ontvangt een goede financiële vergoeding.

Onze samenwerking in zes eenvoudige stappen.

Wij werken met een vast én transparant protocol, zodat u weet waar u aan toe bent.

Eerst het kalf, dan Vitomega

Stap 1: Uiteraard is de biest bedoeld voor het kalf! Alles wat overblijft en een brixwaarde heeft van meer dan 17 brix kunt u aan ons leveren.

Overtollige biest verzamelen in onze emmers

Stap 2: Wij stellen kosteloos een biestmeter beschikbaar, zodat u de brixwaarde van de overtollige biest kunt controleren. Deze biest kunt u in onze speciale emmers doen. Er mogen meerdere melkbeurten van verschillende koeien in één emmer.

Direct invriezen op -18C

Stap 3: Om de kwaliteit van de biest te waarborgen moet deze zo spoedig mogelijk na het melken ingevroren worden; bij voorkeur binnen één uur.

Vitomega is al onderweg

Stap 4: Elke 5 tot 6 weken halen wij de biest uit de vriezer bij u op. Het ophaalmoment wordt vooraf met u gecommuniceerd.

Wegen en kwaliteitsbepaling

Stap 5: De opgehaalde biest wordt bij ons gewogen en geanalyseerd op brixwaarde en residuen van antibiotica. De geanalyseerde resultaten worden per levering aan u teruggekoppeld.

Een eerlijke beloning

Stap 6: Vandaag halen is over 14 dagen uitbetalen. U ontvangt van ons een leveringsoverzicht met per emmer de netto gewichten, de brixwaarde en de waarde in euro's. U ontvangt een marktconforme vergoeding per % brix.

Ruim 800 melkveehouders werken al samen met Vitomega

Ruim 800 melkveehouders zien meerwaarde in het aanleveren van overtollig biest. Naast een mooie extra vergoeding geeft het ook inzicht in het biest beheer op de boerderij.

Doe mee